24 oct. Així va ser la Jornada de Portes Obertes d’Arep
Així va ser la Jornada de Portes Obertes d’Arep
Apropar la lluita contra l’estigma en la salut mental al veïnat, els establiments i les escoles del barri, intercanviar idees amb persones vinculades al món de la inserció laboral o a empreses que volen prendre cuidar la salut mental dels treballadors i recaptar fons destinats a l’atenció psicològica per a persones joves ateses per Arep: aquests van ser els principals objectius de la jornada de portes obertes que va tenir lloc el passat divendres.
Xerrada: com abordar la salut mental en l’àmbit laboral
Per mitjà d’un grup de treball format per la direcció d’Arep, la coordinació de La Calaixera i representants de diverses empreses i associacions vinculades a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, l’intercanvi va tractar qüestions com el procés d’estigmatització i per on comença, què està canviant i què ha de canviar encara en la relació entre contractants i treballadors/es, quines dificultats suposa el concepte d’inserció laboral des de tots els angles i cap a quina direcció ens convindria anar per fer equip cuidant la salut mental. D’aquesta manera, es van establir les bases per a futurs projectes de col·laboració.
Dirigit per en Joan Salló, el debat va comptar amb la Clara Solà, coordinadora del CET La Calaixera, i amb representants de l’Àrea laboral i el departament de comunicació d’Arep, i hi van ser convidats en Vicente Suárez, prospector laboral del Projecte INCORPORA de la Fundació La Caixa, l’Alejandro Esteban, gerent de PCL, i l’Esther i el José María de l’Associació Matissos.
Gimcana amb les escoles del barri
Aquesta activitat va suposar una oportunitat d’apropament entre les persones usuàries i professionals de serveis d’Arep com l’SRC i Habitatge, i el jovent del barri, concretament els/les alumnes de l’Institut Arrels i l’Escola Ramon Llull.
Organitzats en diferents grups, els/les infants i joves van conèixer les activitats que s’hi realitzen, van escoltar la experiència d’algunes persones usuàries i van participar en un joc col·lectiu, fent èmfasi en la companyonia i la col·laboració.
Aquí teniu una mostra de les preguntes que el voluntariat d’Arep va fer a alguns/es joves participants.
Packs solidaris
Finalment, la iniciativa del pack solidari va atreure un bon grapat de persones a la botiga de Cal Romesco. A més de la clientela presencial, moltes empreses van encarregar els seus packs solidaris online. A algunes d’aquestes empreses els va interessar també la oferta de rebre una xerrada de sensibilització i formació en salut mental per part de professionals d’Arep, una possibilitat a la que tenen accés els establiments que comprin més de 10 packs.
Com ja us vam adelantar, cada pack consta de tres o quatre productes proporcionats pels proveïdors de Cal Romesco.
Aquestes són les empreses que hi han col·laborat en aquesta edició:
- Sol Natural
- Biográ
- Xócala
- Green Organics
- Cal Valls
- Toni Tomer
Des d’aquí els agraïm que ho hagin fet possible.
Fins l’any vinent!
Sorry, the comment form is closed at this time.