28 oct. SMC llança un nou vídeo sobre els Grups d’Ajuda Mútua (GAM)
SMC llança un nou vídeo sobre els Grups d’Ajuda Mútua (GAM)
El curtmetratge compta amb la veu de testimonis en primera persona que expliquen com aquests espais de suport mutu són una eina fonamental.
Amb l’objectiu de donar a conèixer els Grups d’Ajuda Mútua, com funcionen i per a què serveixen, SMC ha publicat un vídeo amb testimonis reals que expliquen la seva experiència amb aquests espais de suport mutu.
El vídeo busca visibilitzar com els GAM són una eina fonamental per a les persones amb problemes de salut mental, les seves famílies, per a persones que pateixen un malestar emocional i per a professionals del sector.
Amb la participació de testimonis reals i del texit associatiu
El curtmetratge compta amb la veu de testimonis en primera persona: persones amb experiència pròpia en salut mental o que pateixen algun malestar emocional que formen part dels GAM, participants de GAM per a familiars i professionals de la salut mental.
La participació de testimonis reals i del teixit associatiu és fonamental per mostrar com els GAM contribueixen al benestar emocional i a la inclusió social. Des de SMC volem agraïr a totes les persones participants per la seva generositat en compartir els seus relats i contribuir a fer visible la importància dels Grups d’Ajuda Mútua.
El vídeo ha estat produït per Produccions Mínimes.
Què és un GAM?
Un Grup d’Ajuda Mútua (GAM) és un espai d’escolta i comprensió, en el qual es reuneixen diverses persones que comparteixen un mateix problema, dificultat o preocupació, per intentar superar o millorar la seva situació.
Els GAM són un espai entre iguals, que formen part del projecte Activa’t per la Salut Mental, on les persones moderadores són persones voluntàries que formen part del mateix grup i que han passat per un procés de formació de moderació grupal. En cap cas els grups estan moderats per professionals.
Existeixen tres modalitats de GAM:
- GAM 1a persona: es dirigeix a persones amb experiència pròpia en salut mental, que estan vivint o han passat per problemes de salut mental.
- GAM Familiars: es dirigeix als familiars o persones de l’entorn proper de persones amb problemes de salut mental.
- GAM Benestar Emocional: es dirigeix a la ciutadania, en concret, a persones que pateixen un malestar emocional esdevingut per situacions diverses.
Troba el teu Grup d’Ajuda Mútua
Per trobar el teu GAM més proper, visita: Troba el teu GAM.
Per a més informació i altres materials: Grups d’Ajuda Mútua.
Sorry, the comment form is closed at this time.